Skip to content

Inboedel

De bescherming van uw privacy is belangrijk voor ons. U kunt onze website bezoeken zonder ons mee te delen wie u bent en zonder ons persoonlijke informatie te verstrekken. Als u klant bij ons wordt dan vragen wij u om gegevens. Hoe wij deze gegevens verwerken en beschermen leest u in ons privacyverklaring.

Schade is  vervelend. Gelukkig heeft u een adviseur die u helpt. Vertel uw adviseur wat er is gebeurd. Hij zal er alles aan doen om het probleem snel voor u op te lossen.

Natuurlijk willen wij graag dat u klant bij ons blijft. Wilt u toch opzeggen? Neem dan telefonisch contact op met uw adviseur of gebruik ons contactformulier. Uw adviseur zal u vragen om uw opzegging te bevestigen per e-mail. Veel verzekeringen kennen een opzegtermijn van één maand, sommige verzekeringen zijn dagelijks opzegbaar. Uw adviseur kan u precies vertellen wanneer uw verzekering opzegbaar is.

Als er fraude gepleegd wordt, gaat dit altijd ten koste van andere klanten. Dat willen wij natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen. Wij gebruiken verschillende manieren om de waarheid te achterhalen en zo fraude op te sporen. Uiteraard houden wij ons daarbij aan de geldende wet- en regelgeving. Lees meer over ons fraudebeleid.

Als u de waarde van uw inboedel te laag inschat, dan kunt u probleem krijgen bij schade. Stel u heeft een inboedel van € 30.000 en u bent voor € 15.000 verzekerd. Bij een schade van € 5.000 krijgt u dan slechts € 2.500 vergoed.

Voor het vaststellen van het verzekerd bedrag zou u eigenlijk de nieuwwaarde van al uw bezittingen bij elkaar moeten op tellen. Een tijdrovende klus! Om het u makkelijker te maken kunt u bij veel verzekeraars een inboedelwaardemeter invullen. Hiermee berekent u eenvoudig de geschatte waarde van uw inboedel. En heeft u schade, dan beroept de verzekeraar zich niet op een te laag verzekerd bedrag. Er zijn ook inboedelverzekeringen zonder verzekerd bedrag en verzekeringen met een vast bedrag, ongeacht de waarde. Vraag uw adviseur om advies, die zoekt graag voor u uit wat de meest passende verzekering voor uw situatie is.

Of u een eigen risico heeft, hangt af van uw verzekeraar. Het eigen risico vindt u terug op uw polisblad of in uw polisvoorwaarden.

Een verzekering is een contract tussen u en de verzekeraar. Dit contract is vastgelegd in een polisblad en polisvoorwaarden. Samen heet dit de polis. In de polis vindt u informatie over:

  • de premie
  • eigen risico’s
  • de verzekerde risico’s
  • de uitsluitingen daarop
  • uw rechten en plichten
  • de rechten en plichten van de verzekeraar

Het is een belangrijk document, dus lees het goed door. En heeft u vragen? Dan kunt u altijd terecht bij uw adviseur.

Zoek de polisvoorwaarden van uw verzekering

Een eigen risico is een bedrag dat voor eigen rekening moet worden genomen bij schade. Vaak moet u een eigen risico verplicht nemen wanneer u een inboedelverzekering afsluit. Het is dan meestal wel een relatief laaf bedrag, bijvoorbeeld € 50.

Als u gaat samenwonen bent u niet verplicht uw inboedelverzekering op te zeggen. Het is meestal wel verstandig om één verzekering voort te zetten en de andere op te zeggen. Soms past een hele nieuwe verzekering beter bij uw nieuwe situatie. Uw adviseur helpt u graag bij het vergelijken, zodat u samen de keuze kunt maken voor een verzekering die het beste bij u past.