Skip to content

DIN Assuradeuren is een serviceprovider en volmachtbedrijf. Wij zijn geen verzekeringsmaatschappij, maar de schakel tussen de verzekeraar en uw assurantieadviseur.

DIN Assuradeuren is opgericht in 1979 onder de naam FMA Volmachtbedrijf B.V. In 2012 hebben wij onze naam veranderd in DIN Assuradeuren B.V.
Op 1 januari 2021 zijn wij samengegaan met Holland Rijnland Assuradeuren (ook bekend als HRA). Samen vormen wij onder de naam DIN Assuradeuren de sterke schakel in verzekeren!
Wij geloven in de kracht van persoonlijk advies. Daarom ondersteunen wij uw assurantieadviseur met het uit handen nemen van administratieve werkzaamheden. Uw adviseur kan zich daardoor volledig bezig houden met hetgeen echt belangrijk is: u ontzorgen!

Wat is een volmachtbedrijf?

Een volmachtbedrijf is een professionele financiële dienstverlener, die bevoegd is om op te treden namens een verzekeraar. Deze verzekeraar heeft het bedrijf een volmacht gegeven. Wij doen bijna alles wat een verzekeraar doet. Denk aan het opmaken van uw polis, het doorvoeren van wijzigingen in uw verzekeringen en natuurlijk het behandelen van schadeclaims. Hiermee ontzorgen wij zowel verzekeraars als adviseurs.

Wij dragen niet het financiële risico, dit risico loopt de verzekeraar. Dat is wettelijk zo geregeld. Een volmachtbedrijf heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Wilt u meer weten over de werkzaamheden van het volmachtbedrijf en welk voordeel u hierbij heeft? Lees de brochure van NVGA.

Kwaliteitsgarantie

DIN Assuradeuren is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Gevolmachtigde Assurantiebedrijven (NVGA). Wij voldoen aan de normen en regels van de NVGA, waardoor de hoge kwaliteit van onze dienstverlening voor u is gewaarborgd. Zo hanteren wij een procedure conflicterende situaties en beschikken wij over een interne procedure voor het behandelen van klachten. En natuurlijk zijn wij aangesloten bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Fraude

Voor een goede relatie tussen u en ons is vertrouwen de basis. Wij gaan er vanuit dat onze klanten de waarheid vertellen. Helaas maakt een kleine groep klanten misbruik van dit vertrouwen. Zij plegen fraude. Net zoals u als gewaardeerde klant, vinden wij dat verzekeringsfraude hard aangepakt moet worden. Want hoe meer fraude er gepleegd wordt, hoe hoger premies worden. Voor u willen wij dat graag voorkomen. Daarom hebben wij een fraudebeleid en kijken we bij schadeclaims en verzekeringsaanvragen of deze terecht en juist zijn.

Samenwerking binnen de You Sure Groep

DIN Assuradeuren is onderdeel van de You Sure Groep. Met de adviseurs die deel uitmaken van de You Sure Groep hebben wij dan ook een speciale band:

Adviseurs binnen de You Sure Groep hebben geen enkele verplichting om financiële producten bij één of meer financiële instellingen onder te brengen en zijn dus volledig vrij in hun advisering. Wel selecteren adviseurs binnen de You Sure Groep de producten van verzekeraars waarmee zij zaken doen. Deze selectie maken zij op basis van een groot aantal factoren. Daar valt de hoogte van de premie onder, maar ook de kwaliteit van de polisvoorwaarden en de ervaring hoe de verzekeraar zich opstelt als er schade wordt geclaimd.

Bij gelijkwaardige producten geven adviseurs binnen de You Sure Groep er de voorkeur aan om de verzekering onder te brengen in één van de volmachten van DIN Assuradeuren. Op de websites van de adviseurs wordt deze werkwijze verder uitgelegd.

Vind een adviseur bij u in de buurt

Direct naar

Downloads

Diverse formulieren en documenten voor u. Snel en handig beschikbaar.

Bekijk onze downloads >

Productwijzers

De productwijzers geven informatie over diverse verzekeringen.

Alle productwijzers >

Verzekeringskaarten

Alle verzekeringskaarten direct per verzekeraar voor u verzameld.

Alle verzekeringskaarten >

Polisvoorwaarden

De voorwaarden van uw verzekeringen zijn beschikbaar via onze tool.

Zoek polisvoorwaarden >

De voordelen van DIN Assuradeuren

Flexibele keuze in verzekeraar

U kunt kiezen uit producten van 9 verzekeraars.

Snelle afhandeling van schade

Onze adviseurs nemen u dit graag uit handen.

Altijd dichtbij

Kies een adviseur bij u in de buurt.

Kwaliteitsgarantie

Lees meer over ons lidmaatschap van de NVGA.

Heeft u een klacht?

Laat uw bericht dan achter op onze klachtenpagina.